Staffordshire Bull Terrier Racerepræsentantens beskrivelse

Du tænker sikkert på at anskaffe dig en hund, og hvis din interesse er faldet for Staffordshire Bull Terrier kan jeg som racerepræsentant give dig en kort orientering om denne race. Men tænk på inden du anskaffer dig en Staff, at en Staff ikke er en vare, du bare kan levere tilbage, hvis du fortryder. Følelser kan ikke returneres.

Racens historie

I begyndelsen af forrige århundrede, fandt man i England på at krydse den engelske Bulldog med en mindre glathåret engelsk terrier. Den nu afdøde race Old English Terrier. Ønsket var at få en hund, som havde terrierens hurtighed, og en del af Bulldoggens styrke.

I begyndelsen blev den kaldt en Bull and Terrier hund, men i slutningen af forrige århundrede blev racen efterhånden rendyrket til den form vi kender i dag, og har siden heddet Staffordshire Bull Terrier.

Racen blev alligevel først anerkendt af den engelske kennelklub så sent som i 1935. Det er således en ret ung race, og Staffordshire Bull Terrieren vil altid være lidt mere eller mindre Bulldog eller terrierpræget. Det gælder også for udseendet og sindelaget, men det er tilladt indenfor de racemæssige rammer.

Hvad koster en Staffordshire Bull Terrier

Selve anskaffelsesprisen på en hvalp er faktisk den mindste udgift. Derfor skal du ikke lade dig friste af lave priser. Køb kun din Staff på en af Dansk kennelklub anerkendt kenneler, eller hos private du har fuld tillid til. En sund hvalp kan spare mange dyrlægeregninger. Hav tålmodighed med dit hvalpekøb og brug din sunde fornuft. De løbende udgifter ved at holde en Staffordshire Bull Terrier kan varierer. Men du skal påregne forsikring, årlig vaccination og mad. Opdragelsen

Det vigtigste er ubegrænset venlighed, men parret med lidt fasthed. Den er som helhed let at opdrage og uhyre lærenem. I almindelighed er Staffordshiren så kærlig og venlig, at man vil tvivle på, at den overhovedet kan vise tænder, men indbrudstyve, der i nattemørke har forsøgt at bryde ind for at stjæle, kan fortælle noget

andet. De kan godt komme ind i et hus, men hvis der er en Staffordshire Bull Terrier til stede, kommer de ikke ud igen, før husets ejer kommer tilstede.

Fra naturens hånd er Staff´en meget lidt støjende hund, til tider tvivler man på om den overhovedet kan gø.

Staff´en indlader sig sjældent i hundslagsmål, den benytter sig af, at kigge den anden hund an, og indordne sig i hierarkiet blandt hunde. På de årlige SBT-træf er det morsomt, at se hvorledes Staff´erne kigger hinanden an, for derefter at indordne sig i hierarkiet, uden nogen form for optræk til slagsmål.

Mad

En Staffordshire Bull Terrier skal have god og rigelig mad. Mange englændere sværger til råt, hakket kalvekød som hovedernæring. Men mindre kan gøre det. Det bedste er en varieret kost som beskrevet i hundebøgerne. Derimod er det vigtigt at den får motion. Som tilskud til kosten er det vigtigt med kalk og vitaminer.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

kim lilholt@hotmail.com | Svar 04.03.2011 05.29

det fik man jo ikke megen pris ud af. hvad koster en "dårlig" hvalp ca. den skal kun bruges som min/familie hund. ps.er ikke nybegynder. det var mere hvad pris

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.10 | 01:07

Jeg ved ikke om nogen nå, men sjekk NKK eller Norsk bullmastiff klub under valper, det går ca. 3 år til jeg skal ha valper igen desværre.
Mvh Ann-Cristin

...
02.10 | 02:42

ja det er det sikkert, desverre har jeg ikke vært så suksessfull i å finne de.. Kanskje du kjenner til noen med hvalpeplaner?

...
02.10 | 02:25

He he, jo det kunne ha vært moro, men det er mange fine bullmastiffer i Norge.

...
01.10 | 16:46

Siden du er norsk er det jo bare på sin plass at vi importerer hjem en av valpene dine hehe :)

...
Du kan lide denne side